Gehoorzaamheidstraining

De gehoorzaamheid van het paard gaat hand in hand met een duidelijke begeleider. Meestal is dat de ruiter. Er zijn vele technieken, die op de bodem al als extra ondersteunende oefeningen gedaan kunnen worden om een goede band met uw paard te ontwikkelen. Tegenwoordig vliegen de termen zoals, grondwerk, spiegelwerk en schriktraining je om de oren. Ik gebruik de term gehoorzaamheidstraining. 

 

Het beste is om daar al vroeg mee te beginnen en ze zo aan van alles te laten wennen. De realiteit is echter, dat we vaak paarden tegen komen met een voorgeschiedenis en dan is dit een hele klus. Zodra er gehoorzaamheid, respect en ver-trouwen ontstaat, ontwikkelt de harmonie zich tussen mens en dier en daardoor kan er weer verder gewerkt worden aan

het rijonderdeel. 

 

In deze lessen werk ik met de middelen, die nodig zijn om paard en ruiter dichter bij elkaar te brengen. Dit wordt met rust benaderd, zodat het paard de tijd heeft om te gaan begrijpen wat de mens wil. Vaak wordt dit onder dwang gedaan. Ik vind dat een gemis. Het paard leert uit angst te reageren. Laat hem een fout maken en blijf hem coachen, totdat het goed gaat. Het zijn slimme dieren en ze leren snel. Dit soort werk schept een unieke band tussen paard en ruiter en is ook nog voor beide partijen leuk als afwisseling. 

 

Heeft u nog vragen of interesse, dan kunt u onder de knop Contact het formulier invullen.