Laat ik mij even voorstellen!

Mijn naam is Dagmar Gehlen. Bijna mijn hele leven ben ik al met paarden bezig. Van springen tot dressuur, van cross tot heerlijke buitenritten, maar ook de opfok, het beleren en inrijden van jonge paarden, hoorden daarbij. Ik heb parcours gesprongen tot 1.30 en in de dressuur het  ZZ-licht bereikt. Onder de knop mijn biografie vindt u een uitgebreidere beschrijving van vroeger tot nu.

 

Door de jaren heen waren er diverse eigen veulens in opfok en anderen paarden die ik meegereden en getraind heb. Ieder paard was een leerschool apart met ieder een eigen benadering. 

 

Toen er steeds meer aan mij gevraagd werd of ik lessen wilde gaan geven in deze verschillende onderdelen, heb ik mijn allround diploma bij Ohrun gehaald en ben ik mij volledig op het paardenvak gaan richten. Tussentijds heb ik ook nog het diploma tot parcoursbouwer behaald.

Op dit moment geef ik zowel dressuur als springles aan recreanten en wedstrijdruiters. Daarnaast begeleid ik ruiters op de grond met longeerlessen, schriktrainingen, gehoorzaamheidstrainingen en op concours. Ik pas mij aan aan de behoefte van paard en ruiter en heb een hele eigen lesstijl, die bij mij is ontstaan door mijn brede achtergrond. Zo ontstond paard- en ruiter coaching.

Meertalig lesgeven in Duits en Engels behoort ook tot de mogelijkheden.  

 

Ik geloof niet in 'gewoon' lesgeven. Ik kijk naar het hele plaatje. Ik adviseer en begeleid waar dat nodig is, zodat paard en ruiter een team worden. Dat is mijn passie en die draag ik graag uit. Hun met plezier zien groeien en samenwerken is mijn doel. Daarvan krijg ik positieve energie, die mij weer aanzet tot nog meer nieuwe ideeën om ruiters meer kennis te verschaffen. Zo ontstonden de clinics en de diverse lesstijlmogelijkheden.

 

Teamwork... daar ligt de sleutel naar het succes!